Onlinebroker BinckBank gaat de komende jaren zijn dienstverlening aan particuliere beleggers fors uitbreiden als onderdeel van een nieuwe groeistrategie. Hiervoor wil BinckBank onder meer gaan beleggen in hypotheken en spaarproducten voor particulieren gaan aanbieden.

BinckBank is groot geworden als beursmakelaar voor belegggers, maar op die markt is inmiddels veel concurrentie, onder meer van nieuwkomer De Giro. Afgelopen jaar kwamen daar problemen bij met de beleggingsportefeuille van dochterbedrijf Alex.

Eind oktober werd bekend dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) van plan is Binck de boete op te leggen vanwege misleidende informatie in reclame voor dochterbedrijf Alex Vermogensbeheer. Binck verwacht binnen twee tot drie maanden een definitief oordeel. In het vierde kwartaal wordt mogelijk een voorziening enomen voor een eventuele boete van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

BinckBank deed woensdag zijn plannen voor de toekomst uit de doeken. Daarbij denkt het bedrijf aan drie pijlers. Op de eerste plaats wil BinckBank investeren in vernieuwing van de IT-systemen om zijn positie als beursmakelaar te versterken. Daarnaast wil BinckBank nieuw initiatieven ontplooien op het gebied van vermogensbeheer, met computeradviseurs via ‘Robo-beleggen. Op de derde plaats wil BinckBank actiever wordenop de spaarmarkt. Op dat laatste gebied belooft Binck ‘slimme’ spaaroplossingen die net wat meer rendement bieden in vergelijking met wat de meeste banken geven.

Schematisch ziet de nieuwe strategie van BinckBank er zo uit (klik voor uitvergroting)

binck strategie

Beleggen in Nederlandse hypotheken

Tot de plannen behoort ook het voornemen van Binck om in 2016 ongeveer een kwart van de beleggingsportfolio ofwel 500 miljoen euro te investeren in nieuwe Nederlandse woninghypotheken, via samenwerking met onafhankelijke Nederlandse hypotheekverstrekkers.

Daarnaast zal Binck in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn kapitaalpositie tegen het licht houden. Daarbij zullen verschillende factoren een rol spelen, zoals het risicoprofiel, de kapitaalbehoeftes van de nieuwe zakelijke initiatieven, regelgeving en de uitkomst van het evaluatieproces, aldus de onlinebroker.

Bron: ANP/Z24

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl